Pagina's

maandag 2 juni 2014

Dag 78: Najera - Santo domingo de la calzada (21,4km.)

Het wordt een beetje lastig om de blog dagelijks up to date te houden want ik ben afhankelijk van open wifi nu. Dus als jullie de komende dagen niets van me zouden horen, don't shoot me please. Met het weer gaat het de goede kant uit, morgen kan ik vast een dutje doen in de schaduw. De tocht van vandaag was prima: onmetelijke wijngaarden van de befaamde rioja wijn, en nadien een pad waar geen einde leek aan te komen. Ik kon andere wandelaars kilometers voor en achter me zien lopen.
In de stad waar ik nu ben staat een prachtige kathedraal, en in die kathedraal bevindt zich een kippenren ( echt waar ) met daarin een kip en een haan. Er is een hele legende aan verbonden, ze vertellen zou me te ver leiden, zoek het dus maar eens op via google. Het is echt een mooi verhaal.
Als de haan kraait terwijl je als pelgrim in de kathedraal bent, betekent dit dat je de verdere tocht zonder problemen zult beëindigen. Nu liep ik toch zeker al een half uur in de kathedraal rond en die haan liet zich maar niet horen. Toen dacht ik, makker, dit ga je me niet lappen. Kraaien zul je, en ik gaf een stevige shot tegen zijn kot . Het resultaat was niet direct overweldigend maar ik hoorde toch iets van gekakel. Ik ben er niet zeker van of het van de kip of de haan kwam maar ik gun mezelf het voordeel van de twijfel en ben met een gerust gemoed de kathedraal uitgestapt. Waar zo nu en dan een stevige trap al niet goed voor is...

4 opmerkingen:

  1. Zullen we onthouden als ge terug op de Noordlaan verschijnt ! Alst wa lang duurt, ge goeie schot tegen de deur op 'tderde ! Den haan is daar wel wat afgeleefder dan de kip maar gekraaid zal er worden !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Pa ,

    een haan in een kathedraal ? In een hok ? En die dan nog kraait op bevel ???

    Ligt dat ginder zo hoog dat er zuurstofgebrek is in uwe kop ? De sangria te straf ?
    Allez .... uwen blog tovert regelmatig een glimlach tevoorschijn. Houden zo !!

    Grtzzz

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Breng de collega's niet op verkeerde gedachten hé pa'ken ... sebiet zit er een haan en kip op den bureau ... :-)
    Heb een paar dagen 'gespijbeld', maar nu ik hier even terugkeer in de tijd weet ik weer waarom ik je verslagen lees! Zo waw!!
    Groetjes,
    Liesbeth D.C.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ...onmetelijke wijngaarden... Ik ga dienen tocht ook eens moeten doen!

    Groetjes,
    Christophe Trouvé

    BeantwoordenVerwijderen