Pagina's

zondag 15 juni 2014

Dag 91: Villar de Mazarife - Astorga ( 32,2 km )

Nog net geen zes uur deze morgen en ik was al op weg. Er dienden meer dan dertig km. worden overbrugd, en bij dit heet weer kun je dan beter wat profiteren van de ochtendlijke koelte. Het vroege vertrek betekende ook dat ik zonder eten moest vertrekken. Ik had er domweg niet aan gedacht om eten te voorzien. Geen nood, tegen de tijd dat ik in  het eerste dorpje zou aankomen zouden de eertse bars waar er kan worden ontbeten wel al open zijn. Niet dus...In het eerste dorp was de avond ervoor blijkbaar een feest geweest en was bijgevolg alles nog dicht. Ik had nog twee vlootjes jam in mijn rugzak steken, en nog een zakje kanarie-eten, en speelde dat dan maar binnen, beter dan niets. Pas na 15 km. kon ik aan een deftig ontbijt geraken en een heerlijke tas koffie.
Omtrent het traject van vandaag enkel maar lof, de saaie stukken zijn eindelijk achter de rug. Ik schoot aardig op zodat ik me rond de middag de luxe kon permitteren om een uurtje in te dutten onder de schaduw van een boom. Ondertussen keek ik wat naar de sporadisch voorbijkomende pelgrims. Ik kreeg soms medelijden met enkelen onder hen als ik duidelijk zag met hoeveel pijn en moeite ze verder sukkelden. Een groot deel van hen haalde ik trouwens na mijn pauze opnieuw in.
Het was in de namiddag écht heet, meer dan 30 graden, maar ik heb er niet echt last meer van. Gewoon het tempo wat lager lijkt afdoende, en het mooie landschap en een zacht briesje deden de rest.  De gite waar ik slaap is ruim en koel, ik ga straks vast goed slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten